probeauty.rs | Hemijski piling
Hemijski pilinzi koriste se od davnina. Poznato je da su se žene drevnog Egipta, a posebno Kleopatra, kupale u mleku i trljale svoju kožu fermentisanim ljuspicama voća kako bi njihova koža bila mekša, svežija… rečju lepša.
hemijski piling, phytomer, probeauty, kozmeticki tretmani, problemi sa kozom lica,
15420
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15420,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

HEMIJSKI PILING

About This Project

Hemijski pilinzi koriste se od davnina. Poznato je da su se žene drevnog Egipta, a posebno Kleopatra, kupale u mleku i trljale svoju kožu fermentisanim ljuspicama voća kako bi njihova koža bila mekša, svežija… rečju lepša.

To su bili prvi temelji hemijskog pilinga čije su vrste i formule danas toliko unapređene da odsustva iz svakodnevnog života nema ili je ono svedeno na minimum, u koliko govorimo o srednje dubokom i dubokom hemijskom pilingu.

Zašto odabrati hemijski piling?

Možemo slobodno reći da skoro nijedna procedura na tako prirodan i temeljan način ne regeneriše kožu kao hemijski piling. U zavisnosti od toga koje se koncentracije kiselina koriste, zavisi i očekivani rezultat.

Danas se najčešće koriste pilinzi na bazi alfa i beta hidroksi kiselina (površni piling) i pilinzi srednje dubine koji se baziraju na trihlorsirćetnoj kiselini (TCA peel).

Hemijski piling se koristi kako bi se, prvenstveno, poboljšao kvalitet kože i njena tekstura.

Ten postaje prozračniji, svetliji, ujednačeniji.

Koža u celini izgleda svežije, blistavije, zdravije.

Da biste izgledali mlađe nije dovoljno samo izbrisati bore i poboljšati konture lica (botox i hijaluronska kiselina). Putem hemijskog pilinga vraćate koži mladost u pravom smislu te reči.

Šta se postiže hemijskim pilingom?

Kako funkcioniše hemijski piling?

Hemijskim pilingom uklanja se površni sloj kože, čime se mladoj, novoj koži obezbeđuje izlazak na površinu. Ovim procesom regeneracije, koža bitno dobija na kvalitetu.

Pored promene u teksturi u smislu da koža postaje mekanija, baršunastija i prozračnija povećava se i penetracija preparata u kožu, a samim tim povećava se stepen njene hidratacije.

Upravo ovaj momenat je dokaz da čak i najskuplje kreme ne moraju biti adekvatne jer je nivo njihovog prodiranja onemogućen zadebljalim površnim slojem.

Zato se hemijski piling preporučuje svim tipovima kože. Neophodan je kao uvodna procedura u sve ostale procedure, naročito kada je reč o podmlađivanju.

Koliko traje tretman i da li je bolan?

Priprema i samo nanošenje kiselina traje 10 minuta. U okviru nekih pilinga moguće je raditi i komedoekspresiju (izbacivanje mitisera) te je vreme trajanja procedure 30-ak minuta.

Maratonski kozmetički tretmani zaista su prošlost.

Obično se rade jednom mesečno, u seriji od 2 do 3 tretmana.

Ova procedura nije bolna, praćena je isključivo osećajem peckanja koje traje jako kratko.

Da li su rezultati trajni?

Ukoliko poštujete pravila nege nakon pilinga, rezultati su vrlo dugoročni.

Prvi rezultati vidljivi su već posle prve procedure i ne mogu se porediti ni sa jednim kozmetičkim tretmanom upravo zbog brzine postizanja i dužine trajanja rezultata.

Da li je procedura bezbedna i da li je potreban oporavak?

U pojedinim slučajevima koža se za hemijski piling mora pripremiti, kao što je i neophodno pridržavati se određenih pravila nege nakon pilinga kako bi rezulatat trajao što duže.

Pre nego što se odlučite, razmislite kome poveravate svoje lice i telo. Prepustite se nekom ko ima iskustva u izvođenju hemijskih pilinga i nekome ko odlično poznaje kožu. Samo u tom slučaju ste krajnje bezbedni.

Većina pilinga se radi tokom cele godine uz adekvatnu fotoprotekciju.

Površinski pilinzi

Površinski pilinzi se primenjuju kod klijenata svih uzrasta – jer oni pretstavljaju  duboko čišćenje kože od površinskih nečistoća i mrtvih ćelija. Ako niste nikada radili hemijski piling, onda treba početi upravo sa ove vrste  hemijskih pilinga.

Mindalicpeel – Bademski piling – Ako nikada ranije niste radili hemijski piling (naročito ako imate osetljivu kožu), tada treba početi sa bademskim pilingom! Nežni, površinski piling na bazi bademske kiseline ne izaziva osećaj peckanja i nelagodnosti pri nanošenju, kao glikolni piling. Bademska kiselina spada u grupu AHA – kiselina (voćne kiseline) i najefikasnija je alfa-hidroksi – kiselina u lečenju akni.

Glycolicpeel – glikolni piling – najpopularniji hemijski piling površinskog dejstva. Efekat podmlađivanja i obnavljanja kože se postiže zahvaljujući sledećim osobinama :

  • slabi veze između ćellija rožastog sloja,izazivajući nihovo  ravnomerno ljuspanje i pojačavanje deobe ćelija bazalnog sloja derme (regeneracija)
  • pojačana hidratacija kože, kako na račun svoje higroskopske osobine – sposobnost zadržavanja vode
  • stimulacija sinteze kolagena, elastina i hijaluronske kiseline

Središnji pilinzi

Salicylicpeel – salicilni piling. Odličan za lečenje problematične i masne kože. Moćno protivupalno i antibakterijsko dejstvo. Preporucuje se kod oziljaka od akni i kod prosirenih pora.

Lactic peel – mlecni piling-Mlecna kiselina se preporucije kod osetljivih i suvih koza. Jako hidrira kozu, zateze i daje sjaj. Odlican tretman vrata i dekoltea.

 

 

 

 

 

Category
NEGA LICA